Banner Slideshow

  • Wat is er te zien?

    Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.
Plan uw bezoek
Waar ligt het museum en hoe geraakt u er? Wanneer is het open? Hoeveel kost een ticket en welke formules zijn er?
Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Er zijn verschillende mogelijkheden.
Door werkzaamheden zijn verschillende zalen in het museum gesloten.
In de kijker
Uitgelicht
Writer in residence Jeroen Olyslaegers neemt u mee op een persoonlijke ontdekkingstocht doorheen de schatkamer van Fritz Mayer van den Bergh.
Presentatie
vrijdag 17 november 2017 tot zondag 25 februari 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Met ECCE HOMO stelt het museum zes werken van hedendaagse kunstenaars tentoon: Francis Alÿs, Dirk Braeckman, Ricardo Brey, Sophie Kuijken, Sofie Muller en Luc Tuymans. Hun kunstwerken zijn tijdelijk te zien in de vaste opstelling.
Rondleiding
Elf rondleidingen hebben we in petto voor groepen. Allemaal over andere thema’s, waaruit u vrij kunt kiezen.

Dulle Griet in restauratie

Dulle Griet vertrokken voor restauratie
Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude wordt gerestaureerd. Het meesterwerk met iconische waarde verlaat zelden haar plaats, maar is vertrokken naar Brussel. Daar wordt het gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. In 2019 keert het schilderij terug naar het museum. Net op tijd voor de herdenking van 450 jaar Bruegel.
Over Fritz en zijn collectie
Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?
We selecteerden voor u wat u zeker niet mag missen. Deze meesterwerken zullen u verbazen, ontroeren, verwonderen…
Foto: Ans Brys
In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief