Overslaan en naar de inhoud gaan
onderzoekers Ans Brys

Dag van de Wetenschap

Was het nu marmer ... of albast?

Marmer of albast? Het is een vraag die kunstkenners al eeuwenlang intrigeert. Judy De Roy, het brein achter het steensculptuur atelier van het KIK, onthult de geheimen achter deze twee bedrieglijk gelijkaardige stenen. Duik met haar in de periode van de late middeleeuwen tot de vroege renaissance en ontdek hoe deze materialen de beeldhouwkunst beïnvloedden.

Het Museum Mayer van den Bergh, trots op zijn schat aan middeleeuwse sculpturen, vormt het perfecte decor voor dit diepgaande onderzoek naar kunst en mineralogie.

Mis deze kans niet om de mysteries van de kunstwereld te ontrafelen!

Wat er gebeurt tijdens de activiteit

Judy De Roy (hoofd atelier steensculptuur van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium) voert samen met haar team onderzoek naar het verschil tussen marmer en albast. Voor dit onderzoek maken ze gebruik van de rijke en uitgebreide collectie van Museum Mayer van den Bergh. Tijdens de Dag van de Wetenschap zullen ze hun onderzoek toelichten en demonstreren aan het publiek. Je kan je verwachten aan een korte toelichting van +/- 20 minuten bij het onderzoek en een demonstratie van de materiaaltechnische methodes die gebruikt worden om dit onderzoek te voeren.

Wie?

Judy De Roy (hoofd atelier steensculptuur van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium) host deze activiteit en geeft duiding bij het onderzoek.

Praktisch

De talk vindt plaats om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur en duurt telkens 20 à 30 minuten.

Deze presentatie is gratis maar je hebt wel een geldig toegangsticket nodig voor het museumbezoek. Selecteer de gratis toeslag 'Dag van de Wetenschap: marmer of albast?' in de webshop van het museum:

Koop je museumticket

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief