Overslaan en naar de inhoud gaan

Museum Nocturnes

Op donderdagavond 16 december zetten acht musea in Antwerpen hun deuren wagenwijd open. Ontdek in betoverend avondlicht alle unieke activiteiten en geniet van de magie van Winter In Antwerpen. Met 1 nocturneticket van 12 euro verwarm je je een hele avond aan een portie cultuur in alle deelnemende musea.

  • vrijdag 17 december 2021 van 17:00 tot 22:00

Ook bij ons in het huiselijke Museum Mayer van den Bergh is het extra fijn vertoeven tijdens Winter in Antwerpen. Duik binnen in de warmte van ons museum en sluit om 20 uur aan bij de gegidste rondleiding rond het thema ‘Winter in de stad’. Reserveer snel je ticket, want de groep is beperkt tot 15 personen.

Met hetzelfde ticket kan je tussen 17 en 22 uur ook de expo Madonna ontmoet Dulle Griet bezoeken. Hoogtepunt is zonder twijfel de Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude, die na een recente restauratie er nog nooit zo goed heeft uitgezien. Laat je tijdens een museumbezoek meeslepen door de gidsen, die het verhaal van verzamelaars Florent van Ertborn en Fritz Mayer van den Bergh tot leven brengen.

Reserveer hier je ticket

Praktisch

  • Avondopeningen van 8 Antwerpse musea (Red Star Line Museum, DIVA, Museum Mayer van den Bergh, Letterenhuis, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Maagdenhuis en FOMU).

  • Donderdag 16 december 2021 van 17 tot 22 uur (FOMU tot 23 uur)

  • Reservatie tickets:

    • 1 nocturneticket/nocturnebandje voor 12€ waarmee je deze avond alle deelnemende musea kan bezoeken tussen 17 en 22u (FOMU tot 23u). Wel vooraf online reserveren bij eerste museum dat je bezoekt. Je reserveert je nocturneticket bij het eerste museum dat je wil bezoeken, daar krijg je je nocturnebandje. Voor de volgende bezoeken hoef je niet meer te reserveren.

    • Reductietarieven inclusief groepen geldig (8€) en gratis voor gekende passen.

  • Alle info over de specifieke programma’s vind je op de websites van de deelnemende musea.

  • De nocturnes vinden plaats onder de coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief