Overslaan en naar de inhoud gaan

Museumnacht 2024

Een snelle rondleiding door het museum? Of net even helemaal onthaasten en ontprikkelen? Het kan allebei tijdens Museumnacht. Of haal je creativiteit boven en ga met een zelf vormgegeven eetbord naar huis.

    zaterdag 3 augustus 2024 tot zondag 4 augustus 2024 van 19:00 tot 1:00

Speedrondleiding

  • Tussen 19.30 en 23.30 uur start er elk uur een nieuwe rondleiding.
  • Met de eerste rondleiding om 19.30 uur loopt een tolk VGT mee.
Rondleiding in het museum foto: Ans Brys

Tijdens een speedrondleiding neemt een enthousiaste gids je mee op sleeptouw. Op een halfuurtje tijd maak je kennis met Museum Mayer van den Bergh: je maakt kennis met Fritz, de verzamelaar die alles bij elkaar bracht, en bekijkt enkele absolute topstukken van dichtbij.   

 

Relax & ontprikkel

  • Tussen 19 uur en 24 uur start er elk half uur een nieuwe sessie
  • Een sessie duurt 20 minuten
  • Maximum 12 mensen per sessie
Relaxeren tijdens Full Circle foto: Jaan Van Damme

Verstilling en rust. Veel bezoekers vinden dit terug in Museum Mayer van den Bergh. Tijdens een drukke avond als Museumnacht krijgt die rust in ons museum een extra dimensie. Een ervaren docent neemt jou mee in een ontspannende meditatie. Het sfeervolle museuminterieur vol prachtige kunstwerken wordt meegenomen als ankerpunt in de relax-sessie. Je komt weer helemaal ontprikkeld en opgeladen buiten, klaar om de nacht in te duiken.   

 

Workshop Borden van Bruegel

  • doorlopend tussen 19 en 1 uur

Bruegel beschilderde 12 houten eetborden met evenveel bijzondere spreekwoorden. Tijdens deze creatieve workshop maak jij ook je gepersonaliseerde eetbord. Wij voorzien fragmenten, figuren en details uit de collectie. Jij kiest een vintage bord uit en kleeft deze fragmenten er naar believen op. Dulle Griet met een ruiker bloemen in de hand? Check! Een monsterachtig wezen dat valse wimpers krijgt? Jij kiest en maakt zo je hoogstpersoonlijke kunstwerk om van te eten.   

Je krijgt je bord mee in een kartonnen doos. Neem zelf een draagtasje of zakje mee om het veilig met je mee te dragen tijdens Museumnacht.

 

Praktisch

1 ticket, 22 musea en culturele instellingen

Met 1 ticket bezoek je op Museumnacht alle deelnemende musea. Bovendien kan je met je ticket een gratis Velo-dagpas aanvragen, de deelfiets van de stad Antwerpen. Met de fiets verplaats je je gemakkelijk tussen de verschillende musea.

Koop je ticket

Nog niet moe? Time to afterparty!

Nog geen zin om naar huis te gaan? Feest verder in De Studio op de Museumnacht-afterparty! Twee zalen, één broeierige club night van 1u tot 6u! Bovenop je ticket voor Museumnacht koop je voor 10 euro een ticket voor deze geweldige afsluiter.

Honger gekregen naar meer?

Wil je op je eigen tempo ontdekken wat de Antwerpse musea te bieden hebben? Je Museumnacht-polsbandje geeft je recht op nog één gratis bezoek of een korting bij één van de deelnemende huizen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2024. Je hoeft je polsbandje niet de hele zomer aan te houden; ook afgeknipt is het bandje geldig. 

12 spreukenborden van Bruegel foto: Ans Brys

Meld je aan voor de nieuwsbrief