Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmoet Henriëtte

Rendez-vous met een visionaire vrouw

Nog tot 5 november kan je in het salon en de studio van het museum kennismaken met de oprichtster ervan, Henriëtte Mayer van den Bergh. Een audiotour gidst je door haar bewogen levensverhaal.

Een museum als eerbetoon

Een museum als eerbetoon. Dat verwezenlijkt Henriëtte Mayer van den Bergh (1838-1920) op nauwelijks drie jaar tijd. Na de plotse dood van haar zoon Fritz realiseert ze zijn onvervulde wens: een museum om zijn adembenemende collectie tentoon te stellen. Na de opening van het museum wordt Henriëtte geprezen als een grande dame en een vrouwelijke mecenas. Haar ondernemende, doelgerichte en wilskrachtige persoonlijkheid maakt veel indruk.

Exclusief te gast bij Henriëtte

De audiopresentatie ‘Ontmoet Henriëtte’ speelt zich af in het salon en de studio van het museum. Niet toevallig de plek waar Henriëtte zelf haar gasten heeft ontvangen.

In de beslotenheid van deze ruimte neem je plaats voor een kennismaking in woord en beeld met Henriëtte en haar bewogen levensverhaal. En dat verloopt bijna net zoals in 1904, toen Henriëtte de collectie aan hooguit één of enkele genodigden tezamen toonde. 

Praktisch

‘Ontmoet Henriëtte’ is een auditief-visuele presentatie waarbij het gebruik van de audioguide essentieel is. 

  • De presentatie loopt nog tot en met 5 november 2023.
  • Maximum twee bezoekers per uur.
  • Audiotours beschikbaar in Nederlands, Frans, Duits en Engels. Ingesproken door actrice Reinhilde Decleir.
  • Audioguides kunnen ontleend worden, indien je gebruik maakt van eigen Android-oortjes of een hoofdtelefoon met een mini-jack aansluiting. Draadloze oortjes of hoofdtelefoons kunnen niet gekoppeld worden.
  • Deze presentatie is gratis, mits geldig toegangsticket.

 

Zicht op salon en studio van Museum Mayer van den Bergh, foto: Ans Brys.

Meld je aan voor de nieuwsbrief