Overslaan en naar de inhoud gaan

Madonna ontmoet Dulle Griet

Voor groepen

Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz en Florent de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen.

Met veel passie verzamelden Florent van Ertborn (1784–1840) en Fritz Mayer van den Bergh (1858–1901) schilderijen, beelden, manuscripten…. Dikwijls waren het koopjes, soms investeringen en af en toe geniale vondsten.

Vanaf 5 oktober 2019 nodigen de twee scherpzinnige verzamelaars u uit en tonen ze enkele topstukken uit hun collectie. Hoogtepunt is de recent gerestaureerde Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. En de hoogst ongewone Madonna van Fouquet, dat na meer dan 500 jaar nog steeds één van de mooiste Franse schilderijen is.

Bezoek met gids

• Van 5 oktober 2019 tot en met 9 januari 2022 behalve maandag en feestdagen
  • Duur: 90 minuten
  • Maximum 15 personen per gids, maximum twee groepen tegelijk
  • Talen: NL – EN – FR – DU
  • Prijs: € 105
  • Toegang museum: groepen vanaf 12 personen: € 6
  • Het museum beschikt over een listeningsysteem, zodat de gids perfect verstaanbaar is.

Reserveer hier

Bezoek zonder gids

• Van 5 oktober 2019 tot en met 9 januari 2022 behalve maandag en feestdagen
  • Toegang museum: groepen vanaf 12 personen: € 6
  • Maximum 15 personen per gids, maximum twee groepen tegelijk
  • Reserveer via mmb@antwerpen.be of aan de balie van Visit Antwerpen.

Tips voor uw bezoek

• Bij voorkeur op dinsdag, woensdag en donderdag om het bezoekerscomfort van uw groep te verhogen.
  • Museum Mayer van den Bergh is een historisch huis met heel wat trappen. De tentoonstelling ligt op de eerste verdieping. Enkel de gelijkvloerse verdieping is rolstoeltoegankelijk.
  • Klik hier voor alle praktische info
    (tickets, openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid)

De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en sluit aan op het Bruegeljaar 2019.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief