Overslaan en naar de inhoud gaan

Madonna ontmoet Dulle Griet

Voor leerlingen uit het 4de, 5de en 6de middelbaar onderwijs ASO

Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz en Florent de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen.

Met veel passie verzamelden Florent van Ertborn (1784–1840) en Fritz Mayer van den Bergh (1858–1901) schilderijen, beelden, manuscripten…. Dikwijls waren het koopjes, soms investeringen en af en toe geniale vondsten. De tentoonstelling ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ toont meesterwerken van onder meer Jan van Eyck en Pieter Bruegel de Oude en vertelt hoe de twee scherpzinnige verzamelaars deze kunstwerken konden aankopen. Hoogtepunt is de recent gerestaureerde Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. En de hoogst ongewone Madonna van Fouquet, dat na meer dan 500 jaar nog steeds één van de mooiste Franse schilderijen is.

Voor leerlingen uit het 4de, 5de en 6de middelbaar onderwijs ASO

• Max. 10 personen per groep
  • Duur: 90 minuten
  • Prijs gids: € 85 + € 5 administratiekosten
  • Toegang museum: gratis voor klassen onder begeleiding van een leerkracht

Reserveer hier

Bezoek zonder gids

• Van 5 oktober 2019 tot en met 31 december 2020 behalve maandag en feestdagen
  • Toegang museum: groepen vanaf 12 personen: € 6
  • Maximum 15 personen per gids, maximum twee groepen tegelijk
  • Reserveer via mmb@antwerpen.be of aan de balie van Visit Antwerpen.

Tips voor uw bezoek

• Bij voorkeur op dinsdag, woensdag en donderdag om het bezoekerscomfort van uw groep te verhogen.
  • Museum Mayer van den Bergh is een historisch huis met heel wat trappen. De tentoonstelling ligt op de eerste verdieping. Enkel de gelijkvloerse verdieping is rolstoeltoegankelijk.
  • Klik hier voor alle praktische info
    (tickets, openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid)

De tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en sluit aan op het Bruegeljaar 2019.

Ga naar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief