Overslaan en naar de inhoud gaan

Groepen

Drie rondleidingen hebben we in petto voor groepen.

Vanaf 1 september zijn groepen met volwassenen opnieuw welkom in het museum. Groepen krijgen tijdens de tijdssloten van 10u, 10u30, 11u en 11u30 voorrang op individuele bezoekers. Het aantal mensen per tijdsslot blijft beperkt.

Praktisch

Groepen kunnen elke dag op bezoek komen met een gids van 10 tot 11u30. Een groep bestaat uit max. 15 personen.    

Reserveer minstens twee weken op voorhand.

Een gids is verplicht en boek je via Experience Antwerp. Reserveer online via www.experienceantwerp.be of contacteer hen via info@experienceantwerp.be of +32 3 205 56 05 

Eigen gidsen zijn niet toegelaten.

Madonna ontmoet Dulle Griet

Voor groepen

Verkommerd, onopvallend, bizar of ronduit lelijk. Zo zagen de tijdgenoten van Fritz en Florent de Dulle Griet van Bruegel en de Madonna van Fouquet. Gelukkig keken deze twee collectioneurs net iets anders. Dwars tegen de modes van de tijd in gingen ze op zoek naar dat ene meesterwerk. Het werden er velen.

Fritz Mayer van den Bergh

Voor anderstalige nieuwkomers volwassenen (NT2)

Fritz Mayer van den Bergh is een jonge verzamelaar met Duitse roots, die zo’n 3000 kunstobjecten verzamelt, waaronder ‘Dulle Griet’ van Bruegel. Na zijn plotse dood vervult moeder Henriëtte zijn wens: een museum voor zijn adembenemende collectie.

Puntgave smaak. Fritz Mayer van den Bergh en zijn collectie

Voor groepen

Wie was de man die rond 1900 verzamelde wat u in het museum ziet? Wat waren zijn voorkeuren? Hoe kwam hij aan al dat moois?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief