Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun ons

Ligt het Museum Mayer van den Bergh u na aan het hart en wilt u dat de werking kwalitatief gewaarborgd wordt voor de toekomst? U kunt hieraan bijdragen door het Museum Mayer van den Bergh te steunen! Dat kan op verschillende manieren: als vrijwilliger, als schenker en als sponsor.

Word vrijwilliger

Zin in vrijwilligerswerk? Uw talenten en inzet worden bij het Museum Mayer van den Bergh zeker gewaardeerd. Als vrijwilliger kijkt u mee achter de schermen van het Museum Mayer van den Bergh.

Word schenker

Uw gift of nalatenschap levert een bijdrage aan conservatie, restauratie, wetenschappelijk onderzoek, presentatie of tentoonstellingen, waarvoor het museumbudget niet toereikend is.

Word sponsor

Sponsor het Museum Mayer van den Bergh en word onze bedrijfspartner. Het Museum Mayer van den Bergh heeft ondernemingen veel te bieden.

Ook interessant

Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Het verhaal van voormalig suppoost Frans Vosters

Frans Vosters ging, na een loopbaan van 28 jaar, opnieuw als vrijwilliger aan de slag in Museum Mayer van den Bergh. “Ik heb hier altijd graag gewerkt en ben zo vertrouwd met het museum dat ik moeilijk in een andere instelling dan Mayer vrijwilliger zou kunnen zijn. Ik ben nogal honkvast.”

Het verhaal van studente Elena Nies

Na haar bachelor Kunstwetenschappen wilde Elena Nies niet meteen aan haar master beginnen. Van september 2016 tot september 2017 ging ze een volledig jaar als vrijwilliger aan de slag in het museum. “Er leek mij geen betere manier om de collectie te leren kennen dan als vrijwilliger mee te draaien.”

Het verhaal van studente Jannah De Maere

Jannah De Maere leerde Museum Mayer van den Bergh kennen dankzij haar opleiding Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. “Het was liefde op het eerste gezicht. De collectie, de sfeer, het verhaal, prachtig! Na mijn eerste bezoek was het voor mij klaar en duidelijk dat ik mijn stage hier wilde doen."

Meld je aan voor de nieuwsbrief