Overslaan en naar de inhoud gaan
render Voorgevel

Een groter huis voor Fritz' collectie

museum en woonhuis terug herenigd

Museum Mayer van den Bergh breidt uit. Het aanpalend hoekhuis, ooit het ouderlijk huis van kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh en tot 2021 het districtshuis van Antwerpen, wordt deel van het museum. Een stuk nieuwbouw aan de achterkant van het gebouw maakt het geheel af. Het museum sluit voor de noodzakelijke werken, maar niet getreurd, in het nabijgelegen Maagdenhuis kan je nog steeds (een deel van) de uitzonderlijke collectie blijven bezoeken.  

Museum opnieuw herenigd met familieresidentie

Museum Mayer van den Bergh breidt uit. Het aanpalende hoekhuis - ooit het ouderlijk huis van kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh - en een nieuwbouw maken in de toekomst deel uit van het museum. Het voorontwerp voor de renovatie en de uitbreiding is klaar!

Het verhaal van een museum en familieresidentie

Historische achtergrond

Museum Mayer van den Bergh breidt uit. Het naastgelegen hoekpand, ooit het ouderlijk huis van Fritz, wordt onderdeel van het museum. Vanaf 2029 start het museumbezoek in de voormalige woonst van de familie Mayer van den Bergh. Bezoekers leren Fritz en Henriëtte zo nog beter kennen.

Ondertussen

Campagne open oproep Publiekslievelingen

Welk werk is voor jou onmisbaar?

Open Oproep

Museum Mayer van den Bergh gaat uitbreiden. Tijdens de verbouwingswerken blijft een deel van de collectie te bezichtigen in de expo Publiekslievelingen in het Maagdenhuis. En jij kunt mee bepalen welke collectiestukken dat zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief