Overslaan en naar de inhoud gaan
render Voorgevel

Een groter huis voor Fritz' collectie

Museum en woonhuis terug herenigd

Museum Mayer van den Bergh breidt uit. Het aanpalend hoekhuis, ooit het ouderlijk huis van kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh en tot 2021 het districtshuis van Antwerpen, wordt deel van het museum. Een stuk nieuwbouw aan de achterkant van het gebouw maakt het geheel af. Het museum sluit vanaf 23 april 2025 voor de noodzakelijke werken, maar niet getreurd, in het nabijgelegen Maagdenhuis kan je nog steeds (een deel van) de uitzonderlijke collectie blijven bezoeken. Heropening is voorzien voor 2029.

Museum opnieuw herenigd met familieresidentie

Museum Mayer van den Bergh breidt uit. Het aanpalende hoekhuis - ooit het ouderlijk huis van kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh - en een nieuwbouw maken in de toekomst deel uit van het museum. Het voorontwerp voor de renovatie en de uitbreiding is klaar!

Het verhaal van een museum en familieresidentie

Historische achtergrond

In 1862 betrekt de familie Mayer van den Bergh het stadspaleis op de hoek van de Lange Gasthuisstraat en de Arenbergstraat. Fritz krijgt er de liefde voor kunst met de paplepel ingegoten. Na zijn dood laat moeder Henriƫtte naast de familiewoning een museum optrekken.

Ondertussen

Campagne open oproep Publiekslievelingen

Welk werk is voor jou onmisbaar?

Open Oproep

Het museum sluit in april 2025 tijdelijk voor restauratie- en verbouwingswerken. Gelukkig blijft een deel van de collectie zichtbaar in de expo 'Publiekslievelingen'. Heb je een bijzondere band met een van onze collectiestukken? Deel je verhaal en wie weet komt jouw favoriete stuk in de expo terecht!

Meld je aan voor de nieuwsbrief