Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan uw bezoek

Alle informatie voor uw bezoek aan het Museum Mayer van den Bergh vindt u hier. Zo wordt uw beleving nog boeiender!

Wegwijs in het museum

Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Ontdek hier alle mogelijkheden.

Een veilig museumbezoek

Een bezoek aan het Museum Mayer van den Bergh is weer mogelijk. Ontdek de adembenemende collectie van Fritz Mayer van den Bergh en zijn kennersoog voor schoonheid. Omdat we het welzijn van ons publiek en onze medewerkers centraal stellen, zorgen wij voor een veilige omgeving voor uw bezoek en vragen we ook om enkele maatregelen in acht te nemen. We hopen u snel te mogen verwelkomen!

Museumshop

Neem een stukje Museum Mayer van den Bergh mee naar huis. In onze shop vindt u leuke gadgets, originele cadeaus, onweerstaanbare hebbedingen en interessante boeken geïnspireerd op de collectie van Fritz en Henriëtte.

Online altijd open

Het museum is online altijd open. Speel de museumquiz, kijk naar de Canvas docu 'Hoe kwam de Dulle Griet terug naar Antwerpen?', kom alles te weten over Bruegel met de gelijknamige podcast, volg de audiotour 'Madonna ontmoet Dulle Griet', kijk naar het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad, (her)beleef 'Een avond met Dulle Griet' of lees een interview met Bruegelfan Jeroen Olyslaegers.

Antwerp Museum App

Alle Antwerpse musea in één app. Met de Antwerp Museum App kan u rondleidingen volgen in verschillende Antwerpse musea én in de stad.

Over Fritz en Bruegel

Fritz Mayer van den Bergh

Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh: een bemiddeld man, kunstkenner, topverzamelaar… Wie was hij? Wat was de rol van zijn moeder? Wat verzamelde hij? En wat had hij met Pieter Bruegel?

Foto: Ans Brys

Ontdek Bruegel

In het museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.

Zien en doen

Wat is er te doen?

In het museum vinden geregeld bijzondere activiteiten plaats. Mis ze dankzij een handige kalender niet! Voor groepen hebben we een pak rondleidingen in petto. En voor kinderen en jongeren hebben we een apart aanbod, helemaal op hun maat.

Wat is er te zien?

Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief