Overslaan en naar de inhoud gaan

Artist Talks

De hedendaagse kunstenaars uit de tijdelijke expo ‘Conversations’ gaan in dialoog met de collectie én het publiek. Benieuwd waar Rinus Van de Velde, Leiko Ikemura, Inès van den Kieboom, Kati Heck en Dennis Tyfus hun inspiratie vonden? En wat hen aanspreekt aan de unieke kunstcollectie van Fritz Mayer van den Bergh? Ontdek het tijdens verschillende Artist Talks.

Expo 'Conversations'

In de expo 'Conversations. Hedendaagse en historische meesters in gesprek' tonen 15 hedendaagse kunstenaars hun antwoord op de collectie van Fritz Mayer van den Bergh. Ze lieten zich inspireren door eeuwenoude schilderijen, ingetogen beeldhouwwerk en rijkelijke retabels. Hun hedendaagse werken verrijken tijdelijk de museumcollectie. Het resultaat is een intrigerende blend van oud en nieuw waarbij je met hernieuwde blik kijkt.

Lees meer over deze expo

Artist Talks

Benieuwd om de deelnemende kunstenaars zelf aan het woord te horen? Het museum organiseert op vier verschillende momenten Artist Talks: enkele kunstenaars gaan voor een publiek in gesprek met een moderator over zijn/haar werk en de expo ‘Conversations’. Rinus Van de Velde, Inès van den Kieboom, Leiko Ikemura, Dennis Tyfus en Kati Heck geven je een persoonlijke inkijk in hun kunst en inspiratiebronnen. Hoe kijken zij naar de relatie tussen historische en hedendaagse kunst? Wat inspireerde hen in de collectie van Fritz?

Programma & tickets

  • don 14 december om 20.00 uur - Rinus Van de Velde - UITVERKOCHT

  • zon 14 januari om 15.00 uur - Inès van den Kieboom - koop je ticket

  • don 18 januari om 20.00 uur - Leiko Ikemura - koop je ticket

  • don 1 februari om 20.00 uur - Dennis Tyfus en Kati Heck - koop je ticket

Prijs: 10 euro (enkel voor de talk, het toegangsticket voor het museum is niet in de prijs inbegrepen).

Locatie

De Artist Talks gaan door in het Hof van Arenberg (het voormalige districtshuis), Lange Gasthuisstraat 21. Dit is het hoekpand naast het museum.

Avondopeningen

Op 14 december, 18 januari en 1 februari blijft Museum Van den Bergh langer open, zodat je voorafgaand aan de Artist Talk de expo ‘Conversations’ kunt bezoeken. Het museum is dan open van 10.00 tot 20.00 uur.

Meld je aan voor de nieuwsbrief