Overslaan en naar de inhoud gaan
Kinderen tijdens een speurtocht door het museum

Snuffelen in het huis van Fritz

Schatten van Vlieg-zoektocht voor kleuters in Museum Mayer van den Bergh

In de zoektocht ‘Snuffelen in het huis van Fritz’ gaan kleuters van 3 tot 6 jaar samen met hun (groot)ouder(s) op geurenspeurtocht doorheen het museum. Ze ontdekken indrukwekkende schilderijen, bijzondere juwelen en vreemd servies.

Zoektocht

Kan je je geurvermogen verbeteren door je als een hondje te gedragen? Naar wat ruiken de eeuwenoude theekopjes? En hoe ruiken de kazen en druiven op stillevens? Zet je beste speurneus op en snuffel je een weg door Museum Mayer van den Bergh.

Deze zoektocht is er voor kleuters van 3 tot 6 jaar en hun (groot)ouders. Het museum ontpopt zich tot één grote ontdekkingsruimte waarin zoeken, kijken en ruiken centraal staat. Kunstverzamelaar Fritz Mayer van den Bergh en zijn mama Henriëtte van den Bergh helpen de kinderen op weg met hun speurtocht.

Deze zoektocht werd ontwikkeld in samenwerking met Congé Bricolé in het kader van Schatten van Vlieg.

De zoektocht is gratis. Vraag je exemplaar aan de balie.
Kinderen bezoeken het museum gratis, volwassenen betalen enkel de toegang tot het museum.

Workshop

Nog niet uitgespeeld in het museum? Schrijf je dan in voor de creatieve workshop  ‘Snuffelen in het huis van Fritz’. Deze workshop is er voor kleuters van 3 tot 6 jaar en een (groot)ouder. In deze workshop gaan kinderen samen met hun (groot)ouder aan de slag en bouwen ze, onder professionele begeleiding van Line van Congé Bricolé, hun eigen museum. Net zoals museumoprichtster Henriëtte van den Bergh dat deed.

De workshops vinden plaats op 13 juli, 19 juli, 10 augustus en 25 augustus.

De workshop start om 10:00 uur en duurt één uur.
Deelname aan de workshop is €7. Elke deelnemer (zowel ouder als kind) heeft een ticket nodig. We raden aan om één volwassen begeleider per maximum twee kinderen te voorzien.
Inschrijven voor de workshop kan via deze link.

Meld je aan voor de nieuwsbrief