Overslaan en naar de inhoud gaan

Verloren verhalen

Van 11 november 2016 t/m 8 januari 2017

In ‘Verloren verhalen’ gaan jonge kunstenaars op zoek naar Fritz Mayer van den Bergh. Zijn prachtige 19de-eeuwse foto’s tonen een glimp van zijn persoonlijkheid. Het is een startpunt voor nieuwe beelden en verhalen over deze vooruitstrevende verzamelaar.

In ‘Verloren verhalen’ gaan fotografen Charlotte Lybeer en Els Vanden Meersch en een vijftiental jonge kunststudenten op zoek naar Fritz Mayer van den Bergh. Over deze kunstliefhebber is niet veel geweten. De verzameling die hij naliet, geeft een idee over zijn passie als collectioneur. Het Museum Mayer van den Bergh bezit ook honderden foto’s uit het familiearchief. Die geven een inkijk in zijn persoonlijke leven. Geïnspireerd en geïntrigeerd door deze oude beelden, tonen de kunstenaars een nieuw beeld van de leefwereld van Fritz Mayer van den Bergh.

U ziet werk van Charlotte Lybeer, Els Vanden Meersch, Lineta Liduma, Aitana Meeus, Eileen Vancraenenbroeck, Oxiea Villamonte,  Elena Aya Bundurakis, Alexey Shlyk, Nanó Wallenius,  Isa Appel, Emma Van Geet,  Zena Van den Block,  Alessio Capone,  Bertrand Cavalier, Marc Bertel, Olivia Karelina en Ellen Sanders.

Curator: Inge Henneman.

 

Praktisch

Verloren verhalen. Hedendaagse fotografen in dialoog met Fritz Mayer van den Bergh

  • Van 11 november 2016 t/m 8 januari 2017
  • Van 10 tot 17 uur
  • Toegang: € 8 / € 6 / Gratis
  • Gesloten op maandag, 25 december 2016 en 1 januari 2017

 

‘Verloren verhalen’ is een gezamenlijk initiatief van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, School of Arts van de AP Hogeschool, Antwerp Research Institute for the Arts en het Museum Mayer van den Bergh.

   

  

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief