Overslaan en naar de inhoud gaan
Kenners in huis

Kenners in huis

Geïntrigeerd door een spin die harp speelt maar geen idee wat het betekent? Kans is groot dat je net naar de Dulle Griet keek. Elke eerste dinsdag van de maand is een gids aanwezig in het museum. Deze ‘Kenner in huis’ beantwoordt graag al jouw vragen.

Fritz Mayer van den Bergh verzamelde tijdens zijn korte leven een uitzonderlijk rijke en gevarieerde collectie bij mekaar: schilderijen, beeldhouwwerken, textiel, porselein, glas, munten, enz. Zijn moeder Henriëtte realiseerde na de dood van haar zoon zijn onvervulde wens: een museum om die adembenemende collectie tentoon te stellen.

Vandaag vertellen we de vele verhalen van deze kunstwerken. Toch zijn er altijd details of bijzonderheden die de aandacht van de bezoeker trekken en waar een audiotour of bezoekersgidsje geen antwoord op biedt. Benieuwd naar de betekenis van dat merkwaardig detail op Dulle Griet? Vraag je je af wie dat bijzondere beeldhouwwerk liet maken? Of waarom er vreemde rietjes staan in eeuwenoude glazen? Vraag het aan onze kenner in huis!

Wat een bijzonder concept: een gids die zichzelf als attentie presenteert. Ik voelde me zo gecharmeerd. Ze zeggen toch ‘Klant is koning’? Zo voelde ik me meteen. Je doet het museum op eigen tempo en je bent niet verplicht om een uur of anderhalf uur te luisteren. Terwijl je toch heel wat te weten komt, en geprikkeld wordt. Net volgens je eigen behoefte.

Gidsenhumus over Kenners in huis

 

Praktisch

Kenners in huis

  • Elke eerste dinsdag van de maand tussen 13 en 16 uur
  • Je reserveert een toegangsticket voor een tijdsblok tussen 13 en 16 uur. Je hoeft geen extra ticket te reserveren voor dit aanbod.
  • Gratis voor houders van een A-kaart.
  • De gids beantwoordt je vragen of neemt je kort mee op sleeptouw. Dit is geen rondleiding.

Koop hier je ticket

 

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief