Overslaan en naar de inhoud gaan

Op stap met Fritz

Zoekboekje voor kinderen van 6 tot 10 jaar

Miniatuurtreintjes, stenen, poppen, kroonkurken… Je kan alles verzamelen. En met een grote verzameling maak je indruk! Dat wist Fritz ook. In Antwerpen staat al meer dan 100 jaar een huis: het is letterlijk volgepropt met Fritz zijn verzameling van 5000 kunstvoorwerpen. En zijn mama heeft het speciaal daarvoor gebouwd. Dat is toch de max?

Stel je voor: je leeft meer dan 150 jaar geleden. Je woont mooi en je krijgt geld om speciale munten te verzamelen. Je wordt een echte kenner en als je wat ouder bent, gaat je droom in vervulling: je krijgt een flinke duit om oude voorwerpen en kunst te verzamelen. Het broodje van Fritz lijkt gebakken! Op 10 jaar tijd verzamelt hij 5000 kunstobjecten. Zijn mama helpt hem en samen trekken ze door Europa. Als Fritz onverwacht sterft, bouwt zijn moeder een huis voor zijn hele verzameling. Dat is vandaag het Museum Mayer van den Bergh.

In dat huis ga jij op ontdekking. Op een krakende eeuwenoude vloer ontdek je de bijzondere verzameling van Fritz. Ga op zoek naar insecten en geheime deuren. Maak je eigen lied en je eigen portretpenning. Opgelet: je duikt niet alleen in het verleden, maar blikt ook in de toekomst. Je schrijft een briefkaart naar je toekomstige zelf.

 

Praktisch

Zoekboekje voor families met kinderen van 6 tot 10 jaar en hun (groot)ouders

  • Prijs: het zoekboekje is gratis verkrijgbaar aan de balie van het museum. U betaalt enkel toegang tot het museum (reserveer vooraf uw (gratis) ticket).
  • Elk kind krijgt een eigen boekje mee. Per gezin krijg je ook een materialentas mee. Hier zit alles in om mee aan de slag te gaan tijdens de zoektocht. De materialentas is coronaproef. 
  • Tijdens de zoektocht zijn de kinderen de baas: ze kiezen de opdrachten die ze leuk vinden en bepalen de volgorde! Er zijn ook opdrachten die ze thuis kunnen doen.
  • Duur: max. 60 minuten als je alle opdrachten uitvoert.

Reserveer hier uw ticket

Deze zoektocht werd gecreëerd in samenwerking met Appelsien + Ananas. 

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief