Overslaan en naar de inhoud gaan

Artemis

Van 5 mei 2015 tot 14 juni 2015

Vanaf 5 mei schittert het beeldje van de godin Artemis in het museum. En op 8 mei krijgt u hierover meer info tijdens een lezing.

Het museum bevat een 70-tal kunstwerken uit de klassieke oudheid. Het zijn beeldhouwwerken in kalksteen, marmer, brons, terracotta, vazen en lampen in aardewerk en glas. Het oudste werk, een Cypriotische snavelkan in terracotta, dateert uit de 21ste-17de eeuw voor Christus. Het meest recente werk, een schotellampje in terracotta, dateert van ca. 400 na Christus.

 

Godin Artemis

Drie antieke werken zijn permanent in het museum te zien, de andere worden bewaard in het museumdepot. Vanaf 5 mei schittert het beeldje van de godin Artemis in Focus. Het marmeren beeldje is een prachtig voorbeeld van de hellenistische beeldhouwkunst uit de 3de eeuw voor Christus en is afkomstig uit klassiek Griekenland.

Het Artemisbeeldje maakt deel uit van de bijzondere collectie Micheli, aangekocht door Fritz Mayer van den Bergh in 1898 in Parijs.
Artemis is de Griekse godin van de jacht. Ze is een van de twaalf Olympische goden en de dochter van Zeus en Leto. Apollo is haar tweelingbroer.

 

Praktisch

Artemis

Van 5 mei t/m 14 juni 2015
Te bekijken in de publieksruimte van het museum
Prijs: u betaalt de toegang tot het museum
 

Lezing

Op vrijdag 8 mei 2015 geeft Jannah De Maere, studente kunstwetenschappen (UGent) en stagiaire in het museum, een lezing over het Artemisbeeldje.

8 mei 2015 om 12.30 uur
Prijs: u betaalt de toegang tot het museum
 

Meld je aan voor de nieuwsbrief