Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloemen in een vaas van Daniël Seghers

Terug van de tentoonstelling 'From Titian to Rubens. Masterpieces from Flemish Collections' in Palazzo Ducale (Venetië). Te bezoeken van 05.09.2019 t/m 01.03.2020.

Voor de tentoonstelling worden de appartementen in het Dogenpaleis ingericht als ware ‘constkamers’, gevuld met kunstwerken die de rijkdom van de Vlaamse verzamelingen openbaren. Naast Titiaan, Peter Paul Rubens, Antoon van Dyck is ook Danïel Seghers present. Het Museum Mayer van den Bergh geeft Bloemen in een vaas in bruikleen.

Seghers behoort tot de meest gezochte schilders van zijn tijd. Het bloemstuk in al zijn vormen was zijn specialiteit. In de glazen vaas op dit klein stilleven weerspiegelt zich de ruit van Seghers’ atelier. Op uiterst delicate wijze stelde Seghers een boeket samen met een gele roos, een koolroos, een witte roos, een hyacint, lissen en een tulp. Een dergelijk schilderij werd aanzien als een statussymbool en als een gegeerd verzamelobject. Net als een echte ruiker werden ze ook als relatiegeschenk aangeboden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief