Overslaan en naar de inhoud gaan

Dulle Griet

Terug van de tentoonstelling 'Bruegel' in het Kunsthistorisches Museum (Wenen). Te bezoeken van 02.10.2018 t/m 13.01.2019.

Op 9 september 1569 sterft Pieter Bruegel de Oude. Met een unieke overzichtstentoonstelling geeft het Kunsthistorisches Museum het startschot voor de internationale festiviteiten rond de 450ste verjaardag van het overlijden van deze 16de-eeuwse grootmeester. De expo is het resultaat van een onderzoeksproject dat in 2012 startte en waaraan verschillende internationale experten meewerkten.

Met een veertigtal schilderijen liet Bruegel als schilder geen bijzonder omvangrijk oeuvre na. Maar wel een dat vandaag wereldwijd gegeerd wordt. Zijn taferelen prijken in de grote internationale musea, zoals het Kunsthistorisches Museum te Wenen, the Metropolitan Museum of Art in New York en the National Gallery in Londen. In dat lijstje staat ook het Museum Mayer van den Bergh. Dulle Griet, die na restauratie in het Brusselse Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in topconditie is, zal  één van de blikvangers op de tentoonstelling zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief