Overslaan en naar de inhoud gaan

Pieter Bruegel ongezien!

Van 16 juni 2012 tot 14 oktober 2012

Het Museum Mayer van den Bergh toont voor het eerst de hele Bruegelcollectie van de gepassionneerde verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh.

Bruegel is zoveel meer dan een schilder van boeren. Zijn werk is uiterst grappig, ongelooflijk creatief, bijzonder divers en erg spits... Voor hij volop schilder werd, maakte de jonge meester in de jaren 1550 landschapstekeningen en ontwierp hij prenten. Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) had een neus voor topkunst en Bruegel was één van zijn favorieten, in een tijd toen dat nog niet vanzelfsprekend was.

 

Een goed bewaard geheim

Pieter Bruegel ongezien! toont voor het eerst een goed bewaard geheim, de ruim twintig Bruegelprenten die Fritz Mayer van den Bergh verzamelde. Zij krijgen het gezelschap van de fantastische prenten van Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet. En natuurlijk zijn er ook de twee schilderijen van Mayer van den Bergh: de wereldbekende 'Dulle Griet' en de 'Twaalf spreekwoorden'. Zij werden voor de gelegenheid grondig onderzocht. U maakt kennis met de verbluffende resultaten.

'Pieter Bruegel ongezien!' is een uitgelezen tentoonstelling op een gedroomde plek. Ontdek tijdens een boeiende rondleiding in groep de wereldkunstenaar Bruegel. Mis deze historische ontmoeting niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief