Overslaan en naar de inhoud gaan

Torenretabel met kindheidscyclus

ca. 1395 – 1400

Terug van de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck in het Museum Boymans van Beuningen (Rotterdam). Te bezoeken van 13.10.2012 t/m 10.02.2013.

Vanaf 13 oktober 2012 tot en met 10 februari 2013 liep in het Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam (Nederland) de prestigieuze tentoonstelling De weg naar Van Eyck. De expositie toonde ruim negentig meesterwerken uit de Nederlandse, Franse en Duitse kunst rond 1400.

Vrijwel alle schilderijen die nog bestaan uit deze periode werden voor deze speciale gelegenheid naar Rotterdam gehaald. Een selectie van topstukken die voor het eerst bijeen was. Door de kwetsbaarheid van de panelen was dit mogelijk ook de laatste keer. De panelen werden aangevuld met een kleine maar hoogstaande selectie van beelden, goudsmeedwerk, verluchte handschriften en tekeningen.

 

Topstuk

Het Torenretabel met Kindheidscyclus is één van de zeldzaam bewaarde torenretabels en is vervaardigd door een virtouze kunstenaar die vertrouwd was met de kunst van de zuidelijke Nederlanden op het einde van de 14de eeuw. Het werk is bijna 1,5 meter hoog. Het staat ook op de topstukkenlijst van de Vlaamse Gemeenschap. Enkel in zeer uitzonderlijke omstandigheden én met toelating van de Vlaamse Gemeenschap mag het het museum verlaten. De prestigieuze tentoonstelling is een zeer goede reden om hier een uitzondering op te maken.       

'De weg naar Van Eyck' liep van 13 oktober 2012 tot en met 10 februari 2013. 

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief