Overslaan en naar de inhoud gaan

Op stap met de klas

Met een ruim aanbod van activiteiten maken kinderen en jongeren uit het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs in het museum kennis met wonderlijke kunst. Boek je rondleiding met gids bij Experience Antwerp.

Op stap met koffertjes

Voor kinderen uit de 3de kleuterklas en het eerste leerjaar

Kruip in de huid van een kunstenaar en maak zelf een kunstwerk!

Op stap met Fritzie de muis

Voor kinderen uit de 3de kleuterklas en het eerste leerjaar

Gebruik je zintuigen en ontdek samen met Fritzie de muis het museum.

Dieren

Voor kinderen van het 2de tot het 6de leerjaar

Ga op zoek naar dieren en laat je verwonderen en betoveren.

Puntgave smaak. Fritz Mayer van den Bergh en zijn collectie

Voor secundair onderwijs

Wie was de man die rond 1900 verzamelde wat u in het museum ziet? Wat waren zijn voorkeuren? Hoe kwam hij aan al dat moois?

Fritz Mayer van den Bergh

Voor anderstalige nieuwkomers volwassenen (NT2)

Fritz Mayer van den Bergh is een jonge verzamelaar met Duitse roots, die zo’n 3000 kunstobjecten verzamelt, waaronder ‘Dulle Griet’ van Bruegel. Na zijn plotse dood vervult moeder Henriëtte zijn wens: een museum voor zijn adembenemende collectie.

Zonder gids

Bezoek je graag het museum met je klasgroep zonder een gids of geleide rondleiding? Dat kan mits reservatie per e-mail. Geef de naam van je school, het leerjaar, het aantal deelnemers, de datum en het uur van je gewenst bezoek door via mmb@antwerpen.be.

Na ontvangst van een bevestigingsmail ben je met je leerlingen van harte welkom in het museum. Op het moment van bezoek meld je je aan de balie van het museum. Er zijn individuele lockers beschikbaar achter de balie.

 

Cultuurnieuwsbrief voor scholen

Schrijf je in op Cultuurnieuws en blijf op de hoogte van het beste wat het Museum Mayer van den Bergh en deze Antwerpse cultuurhuizen te bieden hebben. Geen paniek, we gaan je mailbox niet spammen. Je ontvangt de scholennieuwsbrief maximaal drie keer per jaar.

Schrijf u hier in

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief