Overslaan en naar de inhoud gaan

Plan uw bezoek

Alle informatie voor uw bezoek aan het Museum Mayer van den Bergh vindt u hier. Zo wordt uw beleving nog boeiender!

Wegwijs in het museum

Hoe maakt u uw bezoek aan het museum nog rijker? Ontdek hier alle mogelijkheden.

Praktische info

Ontdek de adembenemende collectie van Fritz Mayer van den Bergh en zijn kennersoog voor schoonheid. Hier vind je alle info over openingsuren, ticketprijs en bereikbaarheid. We hopen je snel te mogen verwelkomen!

Online altijd open

Het museum is online altijd open. Speel de museumquiz, kijk naar de Canvas docu 'Hoe kwam de Dulle Griet terug naar Antwerpen?', kom alles te weten over Bruegel met de gelijknamige podcast, volg de audiotour 'Madonna ontmoet Dulle Griet', kijk naar het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad, (her)beleef 'Een avond met Dulle Griet' of lees een interview met Bruegelfan Jeroen Olyslaegers.

Over Fritz en Bruegel

Wie was Fritz?

Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh. Wie was hij?

Ontdek Bruegel

In het museum sta je oog in oog met het werk van Pieter Bruegel en zijn Dulle Griet.

Zien en doen

Wat is er te doen?

In het museum vinden geregeld bijzondere activiteiten plaats. Mis ze dankzij een handige kalender niet! Voor groepen hebben we een pak rondleidingen in petto. En voor kinderen en jongeren hebben we een apart aanbod, helemaal op hun maat.

Wat is er te zien?

Het Museum Mayer van den Bergh dompelt u onder in een heel bijzondere, intieme, huiselijke sfeer. U maakt er kennis met een wonderlijke collectie en met de man die ze in zijn eentje verzamelde. En met de wereldberoemde Dulle Griet van Pieter Bruegel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief