Overslaan en naar de inhoud gaan
bezoekers in het museum foto: Ans Brys

Publiekslievelingen

43 persoonlijke verhalen uit de collectie Mayer van den Bergh

Ontdek buitengewone kunstwerken door een verrassende en persoonlijke lens.

Tijdelijke expo vanaf zomer 2025 in het Maagdenhuis

Museum Mayer van den Bergh sluit in april 2025 tijdelijk haar deuren voor verbouwing- en uitbreidingswerken. Maar niet getreurd, een deel van de collectie blijft zichtbaar voor het publiek. In de zomer 2025 opent in het nabijgelegen Maagdenhuis de unieke tentoonstelling Publiekslievelingen. 43 persoonlijke verhalen uit de collectie Mayer van den Bergh

In deze expo staan niet alleen de kunstwerken centraal, maar ook de persoonlijke verhalen die 43 (groepen van) museumliefhebbers met de stukken hebben. Publiekslievelingen biedt een frisse blik op de kunstwerken en toont hun waarde door de ogen van de mensen die er een persoonlijke band mee hebben.

Waarom 43 kunstwerken?

Fritz Mayer van den Bergh overleed op deze leeftijd. Zijn moeder liet dit getal symbolisch voortleven. Ze liet niet enkel het museum oprichten ter nagedachtenis van haar vroeg gestorven zoon, maar ook 43 woningen voor minderbedeelde families - sociale woningen avant la lettre - in Mortsel.

En wij laten dit getal nu weer symbolisch verder leven door 43 individuen of erfgoedgemeenschappen uit te nodigen een collectiestuk te kiezen dat niet in depot mag verdwijnen. Ze delen wat hen raakt in de collectie. 

Open oproep

Bepaal mee welke kunstwerken getoond worden in deze expo.

We zijn op zoek naar de bijzondere band die jij hebt met het museum en/of een van de collectiestukken. Deel jouw verhaal en wie weet wordt jouw favoriet opgenomen in de expo Publiekslievelingen.

Welk werk is voor jou onmisbaar?

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief