Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontdek Bruegel

In het Museum Mayer van den Bergh staat u oog in oog met het werk van de grote Pieter Bruegel. Op zijn wonderlijke schilderij Dulle Griet raakt u niet uitgekeken.

Bruegel in het museum

In het museum kan u twee van de veertig schilderijen van Pieter Bruegel bewonderen. Daarnaast heeft het museum meer dan dertig prenten van de kunstenaar in zijn bezit.

Dulle Griet

Op Pieter Bruegels wereldbefaamde schilderij Dulle Griet raak je nooit uitgekeken. Er is altijd wel iets nieuws te zien en te beleven.

Pissen tegen de maan

Pieter Bruegel had iets met zegswijzen, spreuken. En met humor. Deze twaalf schilderijtjes laten dat goed zien.

De prentenmaker

Museum Mayer van den Bergh bezit ongeveer dertig prenten die Bruegel ontwierp. Dankzij zijn prenten werd hij beroemd. Pas later begint hij ook te schilderen…

Over Bruegel

Foto: Ans Brys

Een schimmig leven

Over het leven van Pieter Bruegel weten we niet heel veel. Maar dat hij een tijd in Antwerpen leefde en werkte, staat wel vast.

Pieter, zoon van Pieter

De twee zonen van Pieter worden ook schilder. Jan Bruegel gaat zijn eigen weg en wordt een befaamd schilder van landschappen, dieren, bloemstukken enz. Hij werkt ook nauw samen en is goed bevriend met zijn stadsgenoot Rubens. Pieter Bruegel de Jonge, Jans oudere broer, kopieert vooral werk van zijn vader.

Bruegel en - van - in Antwerpen

Bruegel is nauw verbonden met Antwerpen. In Museum Mayer van den Bergh is hij dan ook weer thuisgekomen. In het centrum van de stad kun je in zijn voetsporen lopen en je verbeelding laten werken. Wat als we in 1560 leefden?

Ook interessant

Familiegeschiedenis. Twee generaties Bruegel

Voor groepen

Maak kennis met Pieter Bruegel en zijn schilderende familieleden in het Museum Mayer van den Bergh!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief