Overslaan en naar de inhoud gaan

Startpagina

Het Museum Mayer van den Bergh is open. Koop online je ticket voor een bezoek in een vast tijdsblok. Kijk op onze pagina met Praktische info.

Nu te zien

Jonge bruid vervangt kroonprins

Wijziging in expo Madonna ontmoet Dulle Griet

 

Vanaf 17 september verlaat kroonprins Frans de tentoonstelling Madonna ontmoet Dulle Griet. Het wordt vervangen door een paneeltje van één van de weinige schilderessen uit de 16de eeuw die we vandaag nog kennen: de Antwerpse Catharina van Hemessen (1527/28 – na 1567).

Nieuwe publicatie

Over Fritz en zijn collectie

Wie was Fritz?

Het museum draagt de naam van Fritz Mayer van den Bergh. Wie was hij?

Pronkstukken

Niet te missen. Deze meesterwerken zullen je verbazen, ontroeren, verwonderen…

Uitgelicht

Op stap met Fritz

Zoekboekje voor kinderen van 6 tot 10 jaar

Je kan alles verzamelen. En met een grote verzameling maak je indruk! Dat wist Fritz ook.

Op stap met de klas

Voor kinderen en jongeren uit het kleuter-, lager en middelbaar onderwijs.

Francesco I de’Medici (1541-1587)

Terug van de tentoonstelling 'The Medici. Portraits & Politics, 1512-1570' in The Metropolitan Museum of Art (New York). Te bezoeken van 26.06.2021 t/m 11.10.2021.

Online altijd open

Het museum is online altijd open. Speel de museumquiz, kijk naar de Canvas docu 'Hoe kwam de Dulle Griet terug naar Antwerpen?', kom alles te weten over Bruegel met de gelijknamige podcast, volg de audiotour 'Madonna ontmoet Dulle Griet', kijk naar het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad, (her)beleef 'Een avond met Dulle Griet' of lees een interview met Bruegelfan Jeroen Olyslaegers.

Jeroen Olyslaegers en het museum

Podcast. De Wereld van Wildevrouw

Op stap met Jeroen Olyslaegers door het 16de-eeuwse Antwerpen

Radiozender Klara en auteur Jeroen Olyslaegers gaan op stap in het 16de-eeuwse Antwerpen. Hun tocht start bij de Dulle Griet van Bruegel.

‘De techniek van Bruegel beïnvloedt mijn nieuwe roman rechtstreeks’

Bewonderaar en auteur Jeroen Olyslaegers doet een boekje open over Bruegel, ‘Dulle Griet’ en het Museum Mayer van den Bergh, waar Bruegels' meesterwerk hangt.

Achter de schermen

Benieuwd hoe het eraan toegaat in een museum? Hier leest u het verhaal van de mensen die schitteren achter de schermen. Vrijwilligers, stagiaires, fotografen en catalografen.

Het verhaal van studente Jannah De Maere

Jannah De Maere leerde Museum Mayer van den Bergh kennen dankzij haar opleiding Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. “Het was liefde op het eerste gezicht. De collectie, de sfeer, het verhaal, prachtig! Na mijn eerste bezoek was het voor mij klaar en duidelijk dat ik mijn stage hier wilde doen."

Het verhaal van voormalig suppoost Frans Vosters

Frans Vosters ging, na een loopbaan van 28 jaar, opnieuw als vrijwilliger aan de slag in Museum Mayer van den Bergh. “Ik heb hier altijd graag gewerkt en ben zo vertrouwd met het museum dat ik moeilijk in een andere instelling dan Mayer vrijwilliger zou kunnen zijn. Ik ben nogal honkvast.”

Het verhaal van studente Elena Nies

Na haar bachelor Kunstwetenschappen wilde Elena Nies niet meteen aan haar master beginnen. Van september 2016 tot september 2017 ging ze een volledig jaar als vrijwilliger aan de slag in het museum. “Er leek mij geen betere manier om de collectie te leren kennen dan als vrijwilliger mee te draaien.”

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief